• Pro firmy
  • Naše programy
  • O nás
  • Eshop UpLife.cz
  • Login
  • Register
No Result
View All Result
Code of Life
  • Biohacking
  • Tělo
    • Byliny
    • Chlad
    • Dech
    • Dlouhověkost
    • Mozek
    • Pohyb
    • Půsty
    • Spánek
    • Strava
  • Mysl
    • Meditace
    • Nastavení mysli
    • Pozornost
    • Přístup k životu
    • Spokojenost
    • Strach
    • Stres
  • Výkonnost
    • Flow
    • Produktivita
    • Efektivita
    • Zvyky
  • Naše programy
  • Biohacking
  • Tělo
    • Byliny
    • Chlad
    • Dech
    • Dlouhověkost
    • Mozek
    • Pohyb
    • Půsty
    • Spánek
    • Strava
  • Mysl
    • Meditace
    • Nastavení mysli
    • Pozornost
    • Přístup k životu
    • Spokojenost
    • Strach
    • Stres
  • Výkonnost
    • Flow
    • Produktivita
    • Efektivita
    • Zvyky
  • Naše programy
No Result
View All Result
Code of Life
No Result
View All Result

Recept: Osvěžující salát s pečenou cizrnou

"Nejsem králík, přece nebudu žrát mrkev." Nojo kámo a kámoško, není mrkev jako mrkev. To samé platí i o salátu, jdeme se tomu podívat na zoubek.

Jan Vojtěchovský by Jan Vojtěchovský
31 srpna, 2020
in Biohacking, Strava, Tělo
0
Recept: Osvěžující salát s pečenou cizrnou

Recept: Osvěžující salát s pečenou cizrnou

12
SHARES
431
VIEWS
Sdílet na FacebookSdílet na Linked-in

Osvěžující salát s pečenou cizrnou, tempehem a cibulí. Nebude to ledajaké pečení, protože tyto suroviny budeme opékat na pánvičce za pomoci zcela dokonalé zálivky z miso pasty. 

Instagramové fotky

Nejspíš jste je všichni viděli. Jejich revírem jsou sociální sítě, jejich krása je neskutečná, design znamenitý, původ neznámý, způsob výroby komplikovaný, jsou to Instagramové fotky. Já si u leckterých říkám, jak složité asi bylo je vyfotit? Nedozvíte se to, dokud je nezačnete sami fotit. A tak se mi to stalo. Určitě se v tom najdeme každý. Prostě boží fotka a tu potřebuji mít taky. Na desátý pokus s použitím programu na úpravu se mi to povede. Jo, takto vznikla i fotka, která reprezentuje tento osvěžující salát s pečenou cizrnou. Tohle byla jen taková glosa, menší vsuvka na odlehčení, že je normální věnovat péči něčemu, co se pak stane uměleckým dílem. 

Pořádek na pracovišti

Pořádek při vaření
Pořádek při vaření

Ještě než vám sem napíšu recept, připojím jeden dobrý hack, který možná znáte, možná ne. Ta první fotka je bez misky na odpad. Při výrobě jídla vzniká odpad v podobě slupek, odřezků, strouhaného prstu a krve. Aby se vám tento nepořádek neválel všude po kuchyňské lince, je dobré udělat to, co je na obrázku s miskou. Prostě než začnete s přípravou jídla, vezměte si nějakou misku (já používám nějakou, co jsem ušpinil už předtím, třeba u snídaně, byť na tento recept jsem vzal novou, aby to nevypadalo špatně – princip předešlého odstavce o Instagramových fotkách) a do ní dávejte vše, co odkrojíte. Misku pak totiž jednoduše vezmete a celý obsah naráz vysypete do koše. Ušetří vám to čas a také nadávky. To je vše, jdeme na recept!

Budete potřebovat (neboli ingredience):

  • uvařenou cizrnu
  • tempeh
  • cibuli
  • salát, špenát, rukolu, polníček…
  • vajíčko (dle potřeby)
  • avokádo 
  • sezamové semínko 

Na miso zálivku:

  • 1 PL miso pasty
  • 1 PL hořčice
  • 1 PL tahini 
  • 2 PL tamari
  • 1 ČL kokosový ocet (jablečný taky dobrý)
  • med
  • 1 stroužek česneku

Postup:

Nejprve si v mixéru umixujte zálivku a dejte bokem. Pak si nakrájejte na plátky cibuli, tempeh a rozpalte pánev s olivovým olejem. Dejte vařit vodu a do vody vajíčko. Jakmile začne voda vřít, odstavte hrnec z plotny a nechte dle libosti vajíčko dojít (3 minuty skoro tekuté, 6 minut takové střední, 10 minut natvrdo). Jakmile je pánvička rozpálená, dejte na ni cibuli a tempeh. Stáhněte trošku plamen, aby se nepřepaloval olej a restujte 3 minutky. Poté přidejte cizrnu.

Přišel čas nakrájet si salát a avokádo. Salát na menší kousky, avokádo na plátky. Super, to vám zabralo asi tak 2 minuty a je právě čas vrátit se k pánvičce a nalít na ni miso zálivku. Pánev začne tak trošku vyšilovat a tehdy je vhodné pracovat s vařečkou a nedopustit, aby pánvička připálila směs, která se na ní opéká. Takto restujte ještě 3-4 minutky. Poté sundejte z ohně. A je to.

Hotový osvěžující salát s pečenou cizrnou
Hotový osvěžující salát s pečenou cizrnou

Postprodukce

Jste boží, jdeme zdobit. Můžete se mrknout, jak to vypadá na obrázku. Napřed dejte salát, na něj rozprostřete rovnoměrně směs z pánve a dolaďte avokádem a vajíčkem. Pokud máte v lednici humus, tak ho rozřeďte s vodou nebo se zbytkem zálivky a polijte celý salát. Pokud humus nemáte, můžete použít olej nebo domácí majonézu, co máte doma, popřípadě to nechte, jak to je, tak je to taky úžasné. Nakonec posypejte sezamovým semínkem a přidejte nějakou bylinku – třeba bazalku, oregano nebo pažitku. Bylinky jsou skvělé na imunitu a taky dobře chutnají. Voilà, nyní stačí vytáhnout foťák, vyfotit, dát lehký focus na postprodukci, přidat na Instagram, označit #codeoflife a začít jíst. Popřípadě první části posledního kroku vynechat, jít si sednout třeba na terasu, koukat do kraje a vychutnat si boží jídlo, které vás činí zdravějšími lidmi. 

To je vše, dobrou chuť! A uvidíte, že salát může být stejně boží jako třeba ledová limonáda na vyprahlé poušti. Hledáte ingredince pro své vaření? Mrkněte na náš eshop Uplife.cz

Tags: fyzická i psychická pohodajídlokvalita potravyreceptstravavařenívědomé jedenízdravíživot v rovnováze
Previous Post

Podcast: Jak se efektivně hýbat po celý život

Next Post

Jaká strava je nejvýhodnější pro náš mozek?

Jan Vojtěchovský

Jan Vojtěchovský

Věnuji se oblastem výživy, stravování, pohybu, mindsetu. Zkoumám mezilidské vztahy, praktikuji holistický přístup k životu a rád využívám možnosti růstu skrze poznávání sama sebe.

Next Post
Jaká strava je nejvýhodnější pro náš mozek?

Jaká strava je nejvýhodnější pro náš mozek?

Please login to join discussion

Newsletter

Sleduj nás

  • 7.4k Followers
  • 29.3k Subscribers

Poznej nás

Co je to biohacking?

Co je to biohacking?

12 ledna, 2020

Doporučené

Co je to Buteyko metoda při dýchání?

Co je to Buteyko metoda při dýchání?

1 rokem ago
Parasympatikus a 8 způsobů, jak ho aktivovat

Parasympatikus a 8 způsobů, jak ho aktivovat

2 roky ago
Otužování: Kompletní průvodce chladem

Otužování: Kompletní průvodce chladem

2 roky ago
Kterých 10 krevních testů si nechat udělat?

Kterých 10 krevních testů si nechat udělat?

1 rokem ago

Průvodce biohackera

blank

Stáhnout ebook

Kategorie

  • Biohacking
  • Imunita
  • Mysl
  • Tělo
  • Události
  • Výkonnost

email: podpora@codeoflife.cz

tel: + 420 607 789 539

Code of Life s.r.o.
IČO: 08674175
Subjekt je plátce DPH

blank blank
  • Pro firmy
  • Naše programy
  • O nás
  • Eshop UpLife.cz

© 2021 Code Of Life s.r.o. - Pod správou Tobynet.cz

No Result
View All Result
  • Biohacking
  • Tělo
    • Chlad
    • Dech
    • Spánek
    • Mozek
    • Pohyb
    • Strava
    • Půsty
    • Byliny
    • Dlouhověkost
  • Mysl
    • Stres
    • Strach
    • Přístup k životu
    • Meditace
    • Spokojenost
    • Nastavení mysli
    • Pozornost
  • Výkonnost
    • Flow
    • Produktivita
    • Efektivita
    • Zvyky
  • Pro firmy
  • Naše programy
  • O nás
  • Login
  • Sign Up
  • Cart

© 2021 Code Of Life s.r.o. - Pod správou Tobynet.cz

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In